Case: SOS Børnebyerne – SEO Analyse fordoblede synligheden i Google!
SOS Børnebyerne stod i slutningen af 2014 med en række udfordringer på deres website, der bl.a. gjorde at de ikke rankede så godt i Google, som de ønskede – og som man med rimelighed kan mene, at de fortjener.
Første skridt var, som vi som næsten altid anbefaler, at der blev udarbejdet en SEO Analyse – en omhyggelig gennemgang af deres website med henblik på, at identificere alle de ting, som de med fordel kunne forbedre for, at øge deres synlighed i Google.
En SEO Analyse – uanset hvor god den er, har dog ingen værdi, hvis ikke anbefalingerne i denne føres ud i livet. Heldigvis sidder der på SOS Børnebyerne et yderst kompetent hold, som straks tog fat i udfordringerne, og ved fælles hjælp blev de mange større og mindre udfordringer løst, skridt for skridt.
Og resultaterne af arbejdet udeblev da heller ikke. Nedenfor kan du se SOS Børnebyernes “SEO Visibility”, målt med Searchmetrics. I slutningen af 2014 havde de en SEO Visibility Score på bare 54. I dag er de oppe på 112 – med peaks helt oppe på 132. Og det er ikke alene gået frem i SEO-synlighed – trafikken er fuldt tilsvarende med.
Men som sagt, en SEO Analyse alene gør det ikke. Lad os se lidt nærmere på de mange udfordringer …
En SEO Analyse løser intet i sig selv
Udfordringen med en SEO Analyse er, at der ofte er rigtig mange punkter i den, som skal gennemgås med både dine udviklere og redaktionelle team, de bedste løsninger på de problemer der identificeres skal findes, det hele skal implementeres og testes.
En SEO Analyse fra Waimea Digital indeholder tæt på 100 punkter og den samlede rapport løber ofte op i 120-130 sider. Rapporten indeholder både beskrivelser af hvordan hvert enkelt punkt påvirker din SEO synlighed, en omhyggelig analyse af de problemer vi har identificeret, samt forslag til hvordan de bedst løses.
Det er en stor mundfuld for de fleste. Til gengæld kan effekten af en SEO Analyse være ekstrem god, hvis du ikke bare lader rapporten ligge i skuffen og samle støv, men faktisk tager fat på arbejdet. Intet kommer af sig selv, men hvis du følger vores anbefalinger vil du i reglen opleve en kæmpe fremgang.
Prioritering af opgaverne
Første skridt, efter den grundlæggende SEO Analyse er lavet er at prioritere opgaverne. I første omgang laver vi altid en opdeling i “Must have” og “Nice to have”.
Must have -opgaverne er alle de forhold som bør løses så hurtigt som muligt – og i alle fald før, der tages fat på resten. Det er her mange fejler. Det hjælper ikke noget at rette perifære fejl, hvis mere grundlæggende problemer stadig eksisterer.
For at bruge et billede mange måske bedre kan forholde sig til, så minder det lidt om et hus. Det hjælper ikke noget, at du maler facaden og skifter vinduerne ud, hvis hele fundamentet er pilråddent. Så ender det hele alligevel med at styrte sammen.
SOS Børnebyernes website led af nogle få af de klassiske SEO-problemer – Duplicate Content, problemer med URL-formater og manglende redaktionel fokus. Færre problemer end mange af de sites vi analyserer, men dog alligevel vigtige ting, som vi anbefalede blev rettet først. Og det blev de, efter vi sammen havde fundet frem til de bedste løsninger.
Nice to have -opgaverne kan også være vigtige. De skal bare først løses, når alle Must have -opgaverne er løst. Typisk er der mange flere Nice to have -opgaver at løse, og det var da også tilfældet for SEO Børnebyerne. Websitet trængte til at blive lidt hurtigere, der var døde links, manglende tagging og lige lovlig få links og autoritet.
Med de mange Nice to have -opgaver er det som regel en god ide, at prioritere dem, så de lavest hængende frugter plukkes først. Vi benytter en egen-udviklet model til objektiv prioritering af opgaverne, der ser på:
- Hvor stor effekten af forbedringerne er
- Hvor hurtigt de virker
- Hvor mange resourcer det kræver at implementere dem
Det hele vurderes ud fra en 5-punkt skala og resultatet er et regneark, hvor vi nu på en mere objektiv måde kan vurdere, hvilke opgaver det er smartest at starte med.
Hvis du f.eks. hart begrænsede resourcer, så kan det være en god ide at begynde med det som kræver mindst. Hvis du har behov for hurtigst muligt at vise gode resultater (måske fordi du har en chef der presser på), så kan du sortere listen efter effekt og tid.
SOS tog fat i opgaverne en efter en, arbejde sig igennem dem og optimerede måned for måned alle de parametre der har betydning for deres synlighed i Google. Det tager sin tid, det indrømmer vi, men det kan i den grad betale sig, at tage fat i arbejdet med samme omhyggelighed, som det var tilfældet med SEO Børnebyerne.
Det lange seje træk giver gode resultater
I takt med at problemerne blev løst begyndte resultaterne at vise sig. Målt på Searchmetrics steg de fra en SEO Visibility Score på 54 til over det dobbelte. Og samme billede var tilfældet målt på trafik fra Google.
Udover det faktum, at der som regel er mange flere opgaver der skal løses end det er praktisk muligt for selv den bedste organisation at håndtere med det samme, så er der også en del, som slet ikke bør løses på en gang. Det er f.eks. tilfældet med visse redaktionelle udfordringer og ikke mindst linkbuilding.
Hvis du kaster alt for mange links efter et website på en gang, så udebliver effekten som regel – eller også er den alt for kortvarig. Det virker simpelthen for unaturligt på Google. De er efterhånden ret gode til at gennemskue den slags. Så med den form for udfordringer er den rigtige strategi, at forbedre tingene lidt – måned for måned. Det giver gode og vedblivende resultater.
Arbejdet med SEO stopper aldrig
SEO er ligesom PR og meget andet markedsføring en on-going opgave. Du kan ikke bare udsende 100 fede pressemeddelelser på en gang og så læne dig tilbage de næste 2 år. Måned for måned skal der arbejdes på, at skabe vedvarende synlighed og undervejs skal strategierne muligvis justeres.
Internettet er meget dynamisk. Der sker hele tiden ændringer på Google og i markedet. Nye konkurrenter kommer til og deres indsats for at ranke bedre påvirker også din. Hvis du går i stå med SEO-arbejdet vil du som regel opleve, at de gode resultater du ellers havde opnået smuldrer.
Så ring til os i dag på 70 22 80 82 og få en uforpligtende snak om, hvordan vi sammen kan løse de problemer, der gør, at du ikke ranker godt nok i Google i dag.
Skriv en kommentar