Hvilket CMS er mest søgemaskinevenligt?
På samme måde som med blogsystemer findes der et utal af content management systemer (CMS) på markedet. Nogle er hostede, andre er software versioner. Nogle er gratis, og andre skal du betale for. Nogle er kæmpe store og kan klare meget avancerede opgaver. Andre er meget mere simple eller lavet specifikt til bestemte brancher eller formål.
Det er således umuligt at pege på et enkelt CMS, som er både søgemaskinevenligt, og som kan opfylde lige dine behov.
Der er to ting du skal se efter:
- Ingen forhindringer for indeksering
Systemet skal kunne indekseres af søgemaskinerne. Der må ikke være nogen forhindringer, som øger risikoen for dårlig indeksering eller fejl.Et af de mest udbredte problemer er identiske sider (duplicate content). Sørg for at det system du vælger, ikke har den type problemer. Bed om at se nogle eksempler på andre sites lavet med samme system og undersøg det grundigt for fejl i indekseringen.
- Indbyggede værktøjer til hjælp med optimeringen
Jo mere fleksible muligheder du har for hvordan URL’er og katalogstrukturer opbygges og filer navngives, jo bedre kan du optimere dit website til lige dine behov. Jeg anbefaler som minimum at du vælger et system, hvor du kan lave pæne læsevenlige URL’er og har fuld kontrol over den HTML-kode, der opbygger siderne (typisk i form af templates).
Du bør også som minimum kunne angive TITLEs og META-tags for hver enkel side. Er det et stort website med mange sider du planlægger, vil det være en stor fordel, hvis der derudover er en eller flere måder at automatisere dine TITLEs og META-tags baseret på din database.
Du bør også fuldt ud kunne styre robots.txt og have mulighed for at indsætte særlige META-tags (for eksempel NOODP, NOARCHIVE eller ROBOTS).
Kig også på om der er andre indbyggede hjælpemidler i systemet, som kan gøre arbejdet med din optimering lettere. Det er ikke så mange CMS’er der har den slags endnu, men der kommer flere og flere, som har.
Skriv en kommentar