SEO Monitor: Hvem er dine rigtige konkurrenter i Google?
En af de mest unikke features ved Waimea SEO Monitor er Konkurrent Hitlisten. Med Konkurrent Hitlisten kan du se hvilke websites, der samlet set ranker bedst på tværs af alle dine keywords – og altså ikke bare de konkurrenter du selv har valgt at overvåge.
Du kan også vælge kun at se, hvem der er gået mest frem, mest tilbage eller hvilke nye sites der er kommet på listen. Det er det perfekte værktøj til at overvåge konkurrencen i dit keyword marked!
Du kan tilmelde dig helt gratis til Waimea SEO Monitor nu. Når du har oprettet en konto kan du enten få adgang til de websites andre har opsat overvågning af (hvis de inviterer dig), eller du kan oprette overvågning af dit eget website. Det er i alle tilfælde helt gratis at benytte SEO Monitor.
Hvordan laves Konkurrent Hitlisten?
Hver uge undersøger SEO Monitor, hvordan dit website og dine udvalgte konkurrenter ranker i Google og Bing på de keywords du har valgt at overvåge. Men vi gør faktisk mere end det. Vi indsamler data om, hvordan alle de websites vi finder ranker på alle dine keywords i position 1-30. Det bliver til en hel del data!
Med 20 keywords, 30 resultater på hver og 2 søgemaskiner kan vi i teorien finde op til 1.200 domæner. I praksis er det dog altid en del færre unikke domæner, da mange jo ranker på mere end et enkelt keyword i en søgemaskine. Ofte ender vi med 3-4oo unikke domæner, som ranker på et eller flere keywords.
For hver eneste ranking, af hver eneste domæne udregnes en Ranking Score baseret på den samme algoritme, som også bruges til beregning af Ranking Score for dit eget website. Algoritmen tager højde for værdien af en ranking, alt efter placering og søgemaskine. Til sidst ligges alle Ranking Scores sammen for alle domæner og normaliseres på en skala fra 0-100.
Det vi ender med er en liste over alle de domæner vi har fundet og deres absolutte Ranking Score på tværs af keywords og søgemaskiner. På Konkurrent Hitlisten viser vi de 100 unikke domæner, med den bedste Ranking Score.
Vi viser to Ranking Scores – Absolut Ranking Score (orange) og Relativ Ranking Score (grøn).
Orange: Den absolutte Ranking Score er den faktiske score et site har fået. For at opnå en absolut Ranking Score på 100 skal et site ranke nummer 1 på alle keywords i både Google og Bing – så det sker næsten aldrig. Med den absolutte Ranking Score kan du således se, hvor tæt på perfekt, de enkelte sites er.
Grøn: Den relative Ranking Score fungerer på den måde, at vi giver det bedst rankede website på Konkurrent Hitlisten en score på 100. De øvrige sites på listen får så tildelt en relativ score baseret på deres placering – så en slags index. Med den relative Ranking Score kan du bedre se, hvor langt der er imellem de forskellige sites på listen
Hvem er dine rigtige konkurrenter?
Når vi snakker konkurrenter, i almindelighed, vil de fleste kun betragte dem, der sælger tilsvarende varer – og altså er i direkte konkurrence om de samme kunder, som rigtige konkurrenter. Men i forhold til markedsføring i søgemaskiner er det ikke den rigtige måde, at se det på.
I søgemaskinerne er dine rigtige konkurrenter de websites, som ranker i toppen af Google på “dine” keywords – også selvom du ikke normalt vil opfatte dem som forretningsmæssige konkurenter. Hvis de ranker i toppen af Google på dine keywords og dermed forhindrer dig i, at få pladsen så er de per definition dine konkurrenter.
Og det er lige præcis det, som Konkurrent Hitlisten viser dig – dine rigtige søgemaskine-konkurrenter, frem for bare dem, som du normalt mener er dine forretningsmæssige konkurrenter.
Hvordan kan du bruge Konkurrent Hitlisten
Du kan bruge Konkurrent Hitlisten på flere måder. Først og fremmest kan du naturligvis bruge den til at se, hvor god din egen placering på listen er – og om det går frem eller tilbage for dig.
Hvis du klikker på det lille grønne +ikon til venstre for et website kan du se den historiske udvikling over tid.
Du kan også filtrere resultaterne på Konkurrent Hitlisten, så du kun ser de websites der er gået frem (GAINERS), dem er gået tilbage (LOSERS), eller dem som er nye på listen. Det gør du via den lille drop-down box øverst til højre – lige over selve hitlisten.
Alle tre filtreringer er rigtig gode.
Med den første (GAINERS) kan du holde øje med hvem det er der rykke mest frem i dit marked. Vi anbefaler, at du så kigger lidt nærmere på, hvad det er de gør, som giver dem denne fremgang. Måske kan det inspirere dig til at gøre noget ligende. Måske kan du ligefrem “stjæle” lidt af deres (øjensynligt gode) strategier. Måske har de fundet en god måde at lave links på, udvikle indhold eller optimere deres website.
Med den næste filtrering (LOOSERS) kan du tilsvarende holde øje med hvem det er, der går mest tilbage i dit marked. Du skal helst ikke selv optræde på den liste. Der er naturligvis ikke helt lige så meget at lære, af at se på taberne, men nogle gange kan du spotte strategier, som har givet bagslag og så holde dig fra dem. Derudover kan du blot glæde dig lidt over, hvis vigtige forretningsmæssige konkurrenter er røget ned af listen.
Den sidste filtrering (NEW SITES) er også rigtig god at bruge jævnligt – hver gang din data opdateres. Med denne filtrering kan du se, hvilke nye sites der er dukket op siden sidst. Ofte vil de (stadig) ligge ret langt nede på listen, men det giver dig muligheden for at spotte dem lang tid før de blive en reel udfordring for dig. Det kan spare dig for mange ærgrelser senere.
Tilmelding til SEO Monitor
Jeg håber du kunne bruge denne lille guide til noget. Hvis du har spørgsmål til brugen af SEO Monitor er du altid meget velkommen til at skrive til os på monitor@waimea.dk.
Tilmelding til SEO Monitor er som sagt helt gratis – uanset, om du bare skal overvåge et enkelt eller flere sites. Og vi har ingen planer om, at ændre på det.
Skriv en kommentar