Kommer dine kunder tilbage til din butik efter krisen?
Forbrugernes indkøbsvaner har med et slag ændret sig siden Coronakrisen brød ud. Af helt naturlige årsager vælger mange flere end tidligere, at handle online. Men er du klar til at sælge til dine kunder på Nettet?
Måske er det nu du skal overveje at få en (ny eller bedre) webshop?
I dette indlæg skal vi se nærmere på, hvorfor det netop nu kan være en god ide, at få en webshop – eller forbedre den du allerede har, og hvordan det kan gribes an …
Salget på nettet stiger nu – men hvad sker der efter krisen?
Det er naturligvis ikke så overraskende, at mange flere lige nu vælger at handle på nettet. Mange fysiske butikker og indkøbscentre er helt lukket, og de fleste af os tager det heldigvis alvorligt at holde fysisk afstand.
Men hvad sker der så når krisen aftager og samfundet langsomt åbnes op igen? Vil alle kunderne så vende tilbage til de fysiske butikker?
Der er ingen tvivl om, at mange glæder sig til at kunne besøge deres fysiske favorit-butikker igen. Men jeg tror også, at mange – tvunget af omstændighederne, har opdaget de mange fordele ved at handle online.
Online supermarkedet Nemlig.com har helt naturligt oplevet en nærmest eksplosiv vækst i salget. De har fået mange nye kunder, der måske aldrig tidligere havde overvejet at købe dagligvarer på nettet. Men nu hvor de så har prøvet det i nogle uger er jeg helt sikker på, at en del af de mange nye kunder vil have fået smag for det.
Det samme er jeg overbevist om gør sig gældende for mange andre typer af forretninger. Hvorfor stå i kø hos boghandleren, køre langt efter din favoritbutik, eller kæmpe for at finde en parkeringsplads midt i byen, når du kan klare det hele hjemmefra?
Udviklingen har i flere år bevæget sig mod øget online handel. Krisen har blot sat ekstra skub på denne tendens. Så det er vigtigere nu, end nogensinde før, at du kommer igang med at sælge på nettet! Men …
Hvad skal der til for, at sælge på nettet?
Det kræver ikke nødvendigvis en formel webshop, at begynde at sælge dine produkter eller serviceydelser på nettet. Det er heller ikke alle typer af produkter, der egner sig til en almindelig webshop.
Hvis du f.eks. sælger typehuse, unikke håndværksydelser eller specialfremstillede produkter er det ikke sikkert du kan få det indpasset i en almindelig webshop. Og det er nok også tvivlsomt, om kunderne bare sådan lige vil købe dem – kører Dankortet igennem, på de meget store, komplekse eller kostbare produkter.
I den mest enkle form kan du blot i forbindelse med præsentationen af dine produkter og serviceydelser tilføje en bestillingsformular. Det gør vi også på den side, hvor vi markedsføre vores produkt Waimea Business. For vores praktiske erfaring er, at det kræver en snak med potentielle kunder inden de faktisk “tør” købe produktet.
Man kan naturligvis altid diskutere om ovenstående løsning faktisk er “salg på nettet”. Det kan måske mere betegnes som aktiv lead-generering.
Men uanset hvad vi kalder det, så er det ubetinget vores erfaring, at en mere tydelig mulighed for, at købe dit produkt – en stærk og (SEO- og konverterings-) optimeret landing-side, med tydelig call-to-action, giver flere kvalificerede leads og salg.
Få en rigtig webshop
Når vi ser bort fra de lidt større, komplekse og kostbare produkter – som nævnt ovenfor, så vil langt de fleste øvrige produkter du sælger egne sig bedre til en rigtig webshop.
Men hvad er så en “rigtig” webshop, hvordan får du sådan en og hvordan kan og bør den optimeres?
Vi har skrevet en gratis guide til, at vælge den rigtige webshop løsning. Den vil jeg anbefale, at du starter med at læse, hvis du er lidt usikker på hvad en god webshop bør inkludere.
Der findes rigtig mange webshop løsninger på markedet. Hvis du allerede har et website, er det muligt at du kan udvide din eksisterende løsning med webshop. Det er ofte den bedste løsning, for så hænger de to ting tæt sammen.
Det er den model vi har valgt med Waimea Business – og Waimea Business Webshop. Du kan vælge bare at starte med et simpelt website og så senere udvide med webshop i det samme design. Det er meget fleksibelt og prissat så de fleste kan være med.
En anden mulighed er, at etablere en selvstændig webshop. Det kan du enten gøre med en af de mange gør-det-selv løsninger som Shopify eller DanDomain, men du kan også hyre et webbureau til at lave en helt unik webshop til dig. De laves ofte på platforme som WooCommerce eller Magento.
Uanset hvilken løsning du vælger er det meget vigtigt, at den følger gængse standarder. Dine kunderne gider ikke bruge tid på at “forstå” din løsning. Den skal helst virke på samme måde som det kunderne er vandt til fra andre webshops.
Lad med andre ord være med at forsøge, at være alt for unik og original. Det forvirrer bare kunderne og giver færre salg. Det er dine produkter, dine gode priser og din fantastiske service der skal sælge varerne!
Og så kommer vi til det sidste punkt – som mange desværre glemmer ….
Din webshop skal optimeres og markedsføres!
Selv verdens fedeste webshop og produkter sælger ikke ret meget af sig selv, hvis den ikke også optimeres og markedsføres. Potentielle kunder skal “opdage” din butik og butikken skal være god til at “sælge” til dem der kommer på besøg.
Hvis du allerede har et website er det mest oplagte sted at markedsføre din nye webshop naturligvis der. Hvis du også har et nyhedsbrev og nogle aktive sociale profiler på f.eks. Facebook, LinkedIn eller Twitter, så skal du naturligvis også gøre opmærksom på den der.
Men det er sjældent nok!
De fleste forbrugere søger i Google, når de skal finde de produkter de overvejer at købe. Nogle søger tidligt i researchfasen, andre ved lige præcis hvad de vil have og leder blot efter det bedste sted at købe det.
De forskellige typer af søgebrugere og deres intention (research, general information eller køb) skal tilgodeses i optimeringen af dit website. Til nogle typer af søgninger vil informations-sider som gode blogindlæg, FAQ-sider eller videoer være det bedste resultat. For andre vil en produkt-kategori side være bedre og for nogle er selve produktsiden, med en tydelig køb-knap bedst.
For at lave denne optimering skal du bruge to ting:
- En detaljeret viden om hvordan dine potentielle kunder søger. Det er det vi også kalder “Keyword Research”.
- Adgang til at oprette den type sider , som egner sig bedst til de forskellige søgninger – og mulighed for at optimere dem effektivt.
I forhold til det sidste kan en integreret webshop, som Waimea Business Webshop, være lettere at optimere.
Det skyldes dels at du med en sådan løsning har adgang til alle de sidetyper der er brug for – almindelige artikel-sider, optimerede FAQ-sider, Ordbøger/WIKI-sider, blog og optimerede landing-side templates.
Derudover giver en integreret løsning bedre muligheder for, at automatisere kryds-linking mellem relateret indhold – f.eks. mellem blogindlæg om dit produktområde, og produkter i din webshop der matcher. Det giver højere bruger-engagement og mange flere salg.
SEO – optimering af dit website i de organiske (ikke betalte) søgeresultater er meget vigtigt. Men du bør ikke stoppe her. Social media optimering, nyhedsbreve og betalte online annoncer kan også være med til at øge omsætningen.
Særligt vil jeg fremhæve Google Ads – og i forbindelse med en webshop i særlig grad DSA (Dynamic Search Ads) og Google Shopping. Udnyttelse af disse – særligt optimerede formater, rkæver dog at din webshop kan understøtte det med de særlige produkt-feeds der skal til.
Skal du bruge en ny webshop – eller skal den gamle optimeres og markedsføres bedre?
Hvis du overvejer at få etableret en webshop, skal have lavet din første shop, eller har brug for at få optimeret og markedsført din eksisterende webshop, så er du meget velkommen til at kontakte os. Så kan vi tage en uforpligtende snak om dine ønsker.
Kontakte os på enten telefon: 70 22 80 82, email: info@waimea.dk eller brug formularen nedenfor – så finder vi ud af hvordan vi bedst kan hjælpe dig.
Skriv en kommentar