Google AdWords: Målretning af displayannoncer
Når du annoncerer med Google AdWords er det altafgørende, at du rammer din målgruppe.
Kigger vi på search-delen går det da også meget godt for langt de fleste – her kan du segmentere dine søgekampagner på geografi og inddele dine annoncegrupper således, at du rammer målgruppen gennem dine søgeord.
Men hvad så, når du gerne vil brande din virksomhed og bringe en mere visuel eksponering i form af display annoncering?
Der er en gennemgående misforståelse om, at display annoncering jo bare er branding, og derfor behøves vi ikke målrette vores annoncer – de skal bare sprøjtes ud til så mange som muligt, så hurtigt som muligt. Det er noget vrøvl!
Du bør altid segmentere dine display annoncer så godt som du overhovedet kan. Hvorfor ikke ”nøjes” med at vise dine bannerannoncer for potentielle kunder, når du nu har muligheden for det?
Sådan målretter du dine AdWords displayannoncer
Når du skal målrette dine displayannoncer har du flere muligheder.
Du kan målrette via
- Display søgeord
- Placering
- Emner
- Interesser og remarketing
- Demografiske oplysninger
Der er altså 5 muligheder for målretning af displayannoncer, som du kan enkeltstille eller krydskombinere, afhængig af behov. Dog er interesser og remarketing et bredt emne, som jeg ikke i dette indlæg vil komme ind på. Men lad og tage et kig på de andre 4.
Displayannonce: Søgeord
Når du tilføjer søgeordslister til dine display kampagner eller annoncegrupper fortæller du Google, omkring hvilket indhold, du gerne vil have dine annoncer placeret. Det bliver altså afgjort ud fra sidernes emner eller indhold, om det er relevant at vise dine annoncer netop der.
Hvis du for eksempel har en side om biler, vil det give god mening, at tilføje søgeord der er relateret til biler.
Displayannoncer: Placering
Placeringer handler om, præcis på hvilke webadresser, du vil have vist dine annoncer. Kender du din målgruppe godt, og ved du hvilke sider de besøger, vil det være en oplagt mulighed at benytte sig af placeringer som målretning. Det kunne også være, at du er i gang med en branding-strategi og derfor gerne vil vises på sider, der afspejler dine områder og dine potentielle kunders behov.
Hvis vi tager eksemplet med bilsiden igen: Her ville placeringer give god mening. Som vi kan se på billedet herunder giver en søgning på ”biler” mig nogle ret gode og relevante muligheder for eksponering af mine bannere.
Displayannoncer: Emner
Med målretning via emner, kan du vælge emneområder, som er i tråd med siders indhold. Du kan altså, med denne målretning, nå ud til en meget bred vifte af sider på displaynetværket.
Vores ven med bilsitet får altså, med en emnesøgning på ”biler”, en masse relevante forslag til emner, som giver god mening for ham.
Displayannoncer: Demografi
Med demografi kan du, som du måske allerede har regnet ud, målrette med personers demografiske oplysninger. MEN, pas nu på at du ikke brænder nallerne her. Googles egen udmelding er nemlig, at det kun er omkring 10% af alle brugere, der har udfyld disse oplysninger og som Google derfor kan definere. Jeg tror personligt at 10% er ret højt sat.
Jeg vil derfor klart råde dig til at tilføje gruppen ”ukendt” til din demografiske målretning. Se selv her:
Der er igen tale om et bilsite, der gerne vil kombinere demografi som målretning med de ovennævnte placeringer. Vi vil gerne ramme både mænd og kvinder i alderen 18-64 år, da denne målgruppe alle har mulighed for at køre bil. Hvad vi dog ikke vil ramme er personer over 65 – derfor har vi ikke vinget dem af. Så kommer valget om, hvorvidt vi skal medtage ”ukendt”. På billedet herunder har vi ikke gjort det og får dermed en estimeret ugentlig eksponerings tilgængelighed på 1-5 millioner.
Hvis vi prøver at vælge ”ukendt” til i vores beregninger, ser udfaldet noget anderledes ud: Den estimerede ugentlige eksponerings tilgængelighed ligger nu på 5-10 millioner i stedet.
Det var en kort gennemgang af de muligheder der ligger for dine fødder, når du skal målrette display annoncer. Mine klare anbefalinger er, at du prøver dig frem med at kombinere de enkelte målretningsmetoder og analyserer på, hvad der fungerer bedst for dig. Pas på du ikke udelukker den ene målretningsmetode med den anden, men sørg i stedet for, at de komplementerer hinanden.
God fornøjelse!
Hej Luciano
Super fin artikel. Jeg har lige et spørgsmål i forhold til forskellen på display-søgeord og display-emner?
Kan du forklare, hvad forskellen er på display-søgeord og display-emner?
Display-søgeord? Er det ord, som den enkelte side er SEO-optimeret efter?
Og display-emner…. Er det Google, som har kategoriseret websitet til at omhandle et bestemt emne? Og hvis ja, hvordan finder Google så ud af, hvilket emne hjemmesiden tilhøre?
mvh
Carsten
Hej Carsten,
Tak for det! Når du målretter vha. emner, kan man sige, at du målretter dine annoncer bredere. Det er sådan, at Google måler på flere parametre, hvis du vælger emner. F.eks. måler de på indhold og struktur – med indhold mener jeg tekst og med struktur mener jeg f.eks. links, både interne og indgående.
Når Google har kortlagt disse data fastsætter de altså helt centrale emner/temaer til det enkelte website.
Målretter du derimod vha. søgeord, har du mulighed for at fortælle Google, hvad det omkringliggende indhold skal omhandle. Med andre ord kan du altså her, mere eller mindre bestemme, hvilket indhold du vil have dine annoncer vist ved siden af.
Der er altså, som udgangspunkt, ikke tale om organisk optimering af keywords her, men det er klart, at den organisk del helt automatisk bliver en del PPC-arbejdet, da tekst på websitet, i dette tilfælde, betyder ufravigelig meget for både PPC og SEO.